Ana Vanessa Aguilar Paredes Visiting Researcher Istituto di Produzioni Vegetali ana.aguilarparedes@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Myriam Arcidiacono Titolare di assegno di ricerca Istituto di Produzioni Vegetali myriam.arcidiacono@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Chayma Assabbane Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali Chayma.Assabbane@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Anna Baldisseri Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali Anna.Baldisseri@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Stefano Brizzolara Ricercatore Istituto di Produzioni Vegetali stefano.brizzolara@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Fabiano Camangi Affiliate Researcher Istituto di Produzioni Vegetali Fabiano.Camangi@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Gianni Cecchi Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali gianni.cecchi@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Susanna Cialli Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali Susanna.Cialli@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Camilla Cinelli Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali Camilla.Cinelli@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Marco Dalla Battista Recipients of Research Scholarship Istituto di Produzioni Vegetali marco.dallabattista@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Samanta De Oliveira Pereira Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali samanta.deoliveirapereira@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Wondimagegn Abebe Demissie Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali wondimagegn.demissie@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Tolossa Dabi Dinagde Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali tolossa.dinagde@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Bedasa Mekonnon Dosho Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali BedasaMekonnon.Dosho@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Laura Ercoli Full Professor Istituto di Produzioni Vegetali laura.ercoli@santannapisa.it 050 883357 Istituto di Produzioni Vegetali
Federica Eusepi Collaboratrice Istituto di Produzioni Vegetali federica.eusepi@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
Antonio Ferrante Full Professor Istituto di Produzioni Vegetali antonio.ferrante@santannapisa.it 050 881841 Istituto di Produzioni Vegetali
Alessandra Francini Ricercatrice Istituto di Produzioni Vegetali alessandra.francini@santannapisa.it 050 883151 Istituto di Produzioni Vegetali
Noemi La Monaca Ph.D. students Istituto di Produzioni Vegetali Noemi.LaMonaca@santannapisa.it Istituto di Produzioni Vegetali
09.07.2025 Content type: news More than 400 experts participated in the 15th edition of the Scientific Days of the Italian Society of Horticulture: research and innovation to promote the Italian horticultural sector
08.07.2025 Content type: news Planet O-Live Academy, the project promoting innovation and sustainability for agricultural businesses. Luca Sebastiani, full professor at the Sant'Anna School, speaks at the webinar "Concrete Tools for Sustainable Olive Growing"
07.07.2025 Content type: news Italian wines and global markets: enrollment is now open for the Master's degree program to train professionals in international communication and marketing of Italian wine
04.07.2025 Content type: news The complete genome of the Italian olive varieties “Frantoio” and “Leccino” has been published for the first time: a step forward for the agriculture of the future
18.06.2025 Content type: news 15th Edition of the SOI Scientific Days: three days in Pisa dedicated to innovation in horticulture, floriculture and fruit growing with the Institute of Crop Science of Scuola Superiore Sant’Anna
09.06.2025 Content type: news Innovative solutions for organic farming: two professors from the Institute of Crop Science participated in the 15th National Congress on Biodiversity and 2nd International Conference on Mediterranean Biodiversity
20.05.2025 Content type: news National Day of Agricultural and Food Biodiversity: Elisa Pellegrino, researcher at the Sant'Anna School of Advanced Studies in Pisa, participates in the event “National Day of Agrobiodiversity” organised by the Liguria region
19.05.2025 Content type: news How to enhance the olive oil sector with a view to economic, social, and environmental sustainability. Luca Sebastiani, full professor at the Institute of Plant Production, participated in Tuttofood 2025
30.04.2025 Content type: news A new study on wild rice published in Nature Genetics paves the way for more resilient varieties that can be grown in extreme environments
03.04.2025 Content type: news The genomes of the Frantoio and Leccino olive cultivars have been published on the NCBI (National Center for Biotechnology Information) website. The project was coordinated by the Institute of Crop Science of the Sant'Anna School