The Crop Science Research Center (CSRC) develops scientific activities covering several aspects of the plant-based food production and supply chain. Global attention to this sector greatly increased in recent decades in relation to multiple factors, such as the need to produce and provide healthy, safe, and high-quality food for a growing world population, while reducing the environmental impacts. At CSRC, we tackle major environmental and food security issues that impact on societal sustainability, according to United Nations Sustainable Development Goals. Interdisciplinary research and education activities are run by a group of researchers in the field of crop physiology and molecular genetics, agronomy and horticulture, microbes, soil and water sciences, and crop storage and processing.

Training
PhD in Agrobioscienze
Percorso didattico e di ricerca nel campo delle biotecnologie e delle produzioni vegetali e nella organizzazione e pianificazione dell’agricoltura sostenibile
PhD in Agrobiodiversity
The goal is to enhance human resource capacities in the use and management of genetic variation in agricultural and natural systems
Vini italiani e mercati mondiali
News

‘Vini italiani e mercati mondiali’: aperte le iscrizioni alla nona edizione del Master universitario di primo livello che forma le ambasciatrici e gli ambasciatori del vino italiano

Orticoltura, grazie a uno studio sull’iris pallida Annalisa Meucci, allieva del PhD in Agrobioscienze, è stata premiata durante le ‘Giornate Scientifiche della Società Italiana di Ortoflorifrutticoltura’

Tecniche innovative per combattere il batterio dell’olivo, il Centro di Ricerca in Produzioni Vegetali della Scuola Sant’Anna è tra i partner del progetto BIOSAVEX, finanziato dalla regione Puglia
