The Institute of Crop Science develops scientific activities covering several aspects of the plant-based food production and supply chain. Global attention to this sector greatly increased in recent decades in relation to multiple factors, such as the need to produce and provide healthy, safe, and high-quality food for a growing world population, while reducing the environmental impacts. At the Institute, we tackle major environmental and food security issues that impact on societal sustainability, according to United Nations Sustainable Development Goals. Interdisciplinary research and education activities are run by a group of researchers in the field of crop physiology and molecular genetics, agronomy and horticulture, microbes, soil and water sciences, and crop storage and processing.
![Crop Science](/sites/default/files/styles/width_1186px_testata/public/2022-06/main_page_csrc%20-%20misure%20web%202.png.jpg?itok=MPrPBQaV)
Training
PhD in Agrobioscienze
Percorso didattico e di ricerca nel campo delle biotecnologie e delle produzioni vegetali e nella organizzazione e pianificazione dell’agricoltura sostenibile
PhD in Agrobiodiversity
The goal is to enhance human resource capacities in the use and management of genetic variation in agricultural and natural systems
Vini italiani e mercati mondiali
News
![Foto di gruppo International Symposium on Plant Senescence](/sites/default/files/styles/card_image/public/2024-07/_MG_9563.JPG.jpg?itok=6Wr-OMmu)
Eventi internazionali: esperti da tutto il mondo a Pisa per discutere i recenti progressi sulla senescenza delle piante, un fenomeno complesso che influisce su longevità delle piante, resa e qualità dei raccolti nei sistemi agricoli
![gruppo Sebastiani al Costo di Bordeaux](/sites/default/files/styles/width_1186px_testata/public/2024-07/copertina%202.jpg?itok=emCg4kNh)
L’Istituto di Produzioni Vegetali del Sant'Anna partecipa alla quinta conferenza EPI-CATCH della COST ACTION, a Bordeaux, per condividere nuove conoscenze sui meccanismi epigenetici che regolano la risposta delle coltivazioni ai cambiamenti climatici
![Cartina geografica vino](/sites/default/files/styles/card_image/public/2024-07/shutterstock_1652946013.jpg?itok=OIPNMsel)
Vini italiani e mercati mondiali: aperte le iscrizioni alla decima edizione del master universitario di primo livello promosso da quattro atenei della Toscana insieme ad Associazione Italiana Sommelier
![gruppo CROP Mensuali Ferrante](/sites/default/files/styles/width_1186px_testata/public/2024-07/GRUPPO.jpg?itok=NkERzqdY)